Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanácsok, praktikák süteményekhez képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Tanácsok, praktikák süteményekhez - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Tanácsok, praktikák süteményekhez
Keresés
Találatok száma - 3 db
A vajastészta - sütemény

A vajastészta - sütemény

A Ruszwurm Cukrászda stigmái vendégeink és a legendák szerint: a vajastészta, a vaníliás krém és a biedermeier enteriőr. Megkérdeztük a cukrásztól, hogy ugyan mondja már meg, mi kell ahhoz, hogy a vajastészta ilyen lemezes, omlós, a szájban olvadó legyen. A mester csak annyit mondott: vaj. Készségesen elmondta azonban még a vajhoz tartozó összetevőket is, azaz a receptet...Hogy még is mi a titka a Ruszwurmos vajastésztának? Bevallották, hogy nem tudják. A Ruszwurmos cukrászok sokszor meghívásra elmentek vajastésztát készíteni tapasztalatcsere okán. Soha, sehol nem sikerült reprodukálni az eredetit. Azt mondja egy idős házaspár törzsvendégünk, hogy az ódon falakban van a titok, vagy talán az is lehet, hogy a cukrászat védőszellem jókedvében itt vert tanyát, talán még a múlt században.

Eperből sosem elég

Eperből sosem elég

Jó látni, hogy végre zamatos hazai eper illatozik a piacon. Az édes, lédús bogyók süteményekbe vagy desszertekbe, sőt, akár salátákba is kiválóak...Fagyasztás - Az egészséges, mosás után megszárított eper lapos tálcán elosztva kerüljön a mélyhűtőbe! Így gurulósra fagy, és nejlonzacskóba vagy műanyag dobozba töltve sokáig tárolható. Felhasználási ötletek - A megnyomódott, azonban fogyasztásra még alkalmas szemekből főzzön dzsemet vagy tetszés szerint készítsen eperhabot, fagylaltot, szörpöt, koktélt, turmixot, süteményt.

Sütemény - tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár

Sütemény - tippek, ötletek, házipraktikák, tudástár

Kuglófot, süteményt úgy tudunk könnyen kiborítani a sütőformából, ha előtte kis ideig vízgőz fölött tartjuk a formát. Gyümölcsösebb íze lesz, ha víz helyett multivitamin-, vagy narancslevet keverünk a tésztába. Ha az étel vagy a sütemény elkészült, előbb zárjuk el a gázt és csak utána emeljük le a tűzhely lapjáról az ételt, illetve ekkor vegyük ki a sütőből a süteményt! (REAK) Maradék sütemény tárolását megoldhatjuk mélyhűtéssel is. A sütit légmentesen lezárva sokáig eltarthatjuk így. (Orbán Éva)

Tuti menü