Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sütés nélkül - desszertek képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Sütés nélkül - desszertek - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Sütés nélkül - desszertek
Keresés
Találatok száma - 12 db
A tökéletes gesztenyepüré

A tökéletes gesztenyepüré

A gesztenyepüré, jókora tejszínhab dombocskákkal, sokunknak ellenállhatatlan csemege. Nem csoda, hogy bekerült az ország kedvenc édességeinek tízes toplistájába is. Bizonyára dobogós is lehetne, ha mindenhol valóban szelídgesztenyéből készülne. Igaz, így egy kicsit időigényes, de legalább otthon ne sajnáljuk magunktól az igazit. Bár a legtöbben a gesztenyepürét jellegzetes magyar desszertnek véljük, sajnos nem először kell beletörődnünk, hogy valójában egy francia eredetű finomságért rajongunk töretlenül. A franciák persze nem elégedtek meg azzal, hogy egyszerűen csak gesztenyepürének hívják a szelídgesztenyéből készült édességet, hanem az elegáns Mont Blanc névvel ruházták fel. Így a gesztenyepüré, a tetején emelkedő, látványnak sem utolsó tejszínhab hegyekre utaló névvel indult világkörüli hódító útjára. Az édességről már egy 15. századi olasz szakácskönyvben is említést találunk, sőt maga a híres méregkeverő, Lucrecia Borgia is rajongott érte. Idehaza is már több száz éve ismerik, a 19. században lett népszerű, de igazi karrierje csak a II. világháború után kezdődött...

Barbados-krém

Barbados-krém

Minden Barbados-krémben az a közös, hogy van benne gyümölcs és tejszínhab, amit vagy joghurttal vagy krémtúróval egészítenek ki. A döntésképtelenek kedvéért a most következő receptben mindkettő szerepel. Esetünkben a gyümölcs banán lett, de használhatunk epret vagy áfonyát. Három banánt karikázzunk fel, majd egy serpenyőben nagy lángon olvasszunk össze egy evőkanál vajat 2 evőkanál cukorral. Amikor már folyós, dobjuk bele a banánkarikákat és locsoljuk meg 2-3 evőkanálnyi rummal - ha van kéznél, lehet kókuszos vagy vaníliás rum is. Pár percig süssük, amíg a rumos karamellizálódó cukor bevonja a banándarabkákat, aztán osszuk szét 4-6 edénykében. Hagyjuk kihűlni, közben készítsük el a krémet: ehhez kell nekünk 25 dkg mascarpone és 25 dkg görög joghurt. Ilyet delikáteszboltokban kaphatunk, de ha nincs, akkor natúr joghurtot keverjünk össze fele-fele arányban 12 százalékos zsírtartalmú tejföllel....

Csokihab tavasziasan, málnával

Csokihab tavasziasan, málnával

Télbúcsúztatóként egy jó kis csokihabbal kedveskedünk magunknak és olvasóinknak egyaránt. Gyors, egyszerűen elkészíthető, frenetikus édesség. Mousse, mint hab, chocolat, azaz csoki. Ez a francia desszert méltán hódít a világ minden táján. Híres éttermek, bárok, kávézók tartják étlapon, nem véletlenül! Aki egyszer kóstolta, azt rabul ejti.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Fagyi - amit minden gyerek szeret

Fagyi - amit minden gyerek szeret

Itt a nyár és a hűvös édességek szezonja. A következő receptekhez nagy segítség egy kézihajtányos habverő, az a hagyományos amivel nagyanyáink még tojáshabot vertek (örök hála az elektromos turmixgépekért!), erre a mutatványra nem vállalkoznék, de a csomómentes keveréseknél kedvenc szerszámom.

Fagyivariációk

Fagyivariációk

Ideje átvennünk, hogy a hűsítő édességeket hogyan tudjuk házilag előállítani, és mi a különbség a parfé és a sorbet között. Fagyitudnivalók, mert végre meleg van. Fagyi (tejszínes-tejes): hagyományosan a tejet/tejszínt vaníliarúddal felfőzik, majd tojássárgájával sűrítik és ezt a fagyialapot lehűtik, majd ízesítik gyümölccsel, csokival, karamellsziruppal. A jó házi fagyi titka a fagyigép, vagy a türelem. A fagyigép ugyanis kiváltható egy botmixerrel is. Fagyigép hiányában ugyanis a kész fagyimasszát fagyasztóba tesszük, és botmixerrel fél óránként átkeverjük, míg megfelelő állagú nem lesz. Fagyigéppel mindez lényegesen egyszerűbb, és maga a gép beszerzése sem igényel komolyabb anyagi befektetést. Azonban hátránya, hogy a gép tartályát fagyasztóban kell tárolni felhasználásig.

Hirdetés
Gesztenyés desszert a Gesztenye Marci

Gesztenyés desszert a Gesztenye Marci

Szia, Marci vagyok, Gesztenye Marci. Gesztenye Marci Magyarország legfinomabb gesztenye desszertje. Kétféle formában létezik. Natúr változatomban a gesztenyerúd étbevonóval van bemártva. A meggyes változatnál a gesztenyén belül házi meggylekvár is található. Ne feledd! Ha egészséges gesztenye desszertre vágysz, akkor Gesztenye Marci az ász.

Kandírozott narancshéj

Kandírozott narancshéj

A narancsnak nemcsak a belseje, hanem a héja is kitűnő csemege, főleg kandírozva. Aki még soha nem készített, ne ijedjen meg tőle, mert nagyon egyszerű, bár igaz, hogy több napig tart, de megéri! Néhány narancs kell hozzá, amit alapos mosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg...Hozzávalók: narancshéj apróra vágva, narancshéj súlyával egyező súlyú kristálycukor, víz..

Mennyei desszertek - sütés nélkül

Mennyei desszertek - sütés nélkül

Ismerős a helyzet? Váratlan vendégek érkeznek, és lázasan töröd a fejed, milyen édességgel tudnád őket meglepni, ami viszonylag gyorsan, sütés nélkül is elkészülhet, és téged sem tart hosszabb ideig a konyhában...

Olasz desszert...Tiramisu

Olasz desszert...Tiramisu

Egy kis édesség. Tiramisu. Könnyedén elkészíthető, nem kell főzni, sok lesz belőle és ráadásul édes! Szinte minden nagyobb áruházban több tíz méteres polcokon kínálják sajtokat. Valljuk be őszintén, néha nem tudjuk melyiknek milyen íze van, mire használhatjuk. Egyik ilyen sajtkülönlegesség a mascarpone. A mascarpone egy tejszínes krémsajt és alkalmas édes és sós sütemények elkészítésére is. Egyik ilyen édes sütemény a tiramisu. Ennek a receptjét fogjuk megismertetni azokkal akik még nem készítették el ezt a különleges olasz desszertet.

Hirdetés
Sütemények liszt nélkül

Sütemények liszt nélkül

Van úgy, hogy nincs kedvünk a liszttel babrálni. Helyettesíthetjük egy csomó mindennel, és az eredmény ugyanúgy mennyei édesség lesz. Sőt, a legtöbb receptünkhöz még a sütőt sem kell majd bekapcsolnod! Sütemény receptek: Spirálos sütemény - Csokoládés-diós habcsók - Tavaszi fészek - Ropogós mogyoróvajas csemege - Csokoládés-mogyoróvajas kocka - Citruskrémes kocka....azért néhányhoz kell egy kis tűz...

Sütés nélküli édesség

Sütés nélküli édesség

Fogyasztás előtt egy nappal a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, húsdarálón megdaráljuk, hagyjuk egészen kihűlni. Megdaráljuk a kekszet is; a kávét elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, a reszelt citromhéjjal és a rummal. A diót durvára vágjuk, összekeverjük a darált keksszel és 3 kanál kakaóval, a kihűlt burgonyához adjuk, hozzáöntjük a kávés keveréket és jól összegyúrjuk.

Vaníliás túrótorta sütés nélkül

Vaníliás túrótorta sütés nélkül

Az omlós kekszet ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük. A vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük...

Tuti menü