Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sós sütemények képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Sós sütemények - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Sós sütemények
Keresés
Találatok száma - 4 db
Biri néni hagymás kiflije

Biri néni hagymás kiflije

Az élesztőt egy deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkelt élesztővel, meg annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha hólyagos és az edény faláról elválik. Ekkor beleöntünk egy kávéskanál olajat, és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Amíg a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt, kis lángon megpirítjuk, és hagyjuk kihűlni. Megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, majd a lapot háromszögekre vágjuk, a háromszögekből pedig kifliket sodorgatunk...

Kiflicskék - sütemény

Kiflicskék - sütemény

A bemelegítő iszogatás mellé harapásnyi kifliket sütöttem, jelen esetben kolbásszal töltve (mondom, kolbásztöltés volt András-napkor). Az alaptészta rendkívül jól variálható, úgy sós, mint édes verziót lehet belőle sütni. Kiflit kolbásszal, virslivel-mustárral, sajttal, kis papucsot lekvárral, túróval, dióval, mákkal, a fantáziánk szab csak határt.

Sós kifli extrákkal

Sós kifli extrákkal

Ma először sajnáltam, hogy a világháló nem alkalmas ízek közvetítésére. Az utóbbi időben mindig kenyeret sütöttem, és ma beugrott, hogy jó lenne egy kis kifli. Van egy régi receptem, néhányszor már megcsináltam, és elhatároztam, hogy ma egy kicsit felturbózom. A kísérlet remekül sikerült, és tényleg sajnálom, hogy nem tudom megkínálni vele azokat, akik ezt olvassák. Kifli Hozzávalók: 50 dkg fehér tönköly kenyérliszt 50 dkg fehér búzaliszt 10 dkg vaj 3 dkg friss élesztő 6 dl tej 1 ek cukor 3 tk só 3 dkg vaj 1,5 dl tej 1.töltelék: 1 kis doboz magozott fekete olívabogyó 10 dkg reszelt füstöltsajt 2.töltelék: kb. 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom 10 dkg vaj 1 csokor petrezselyem &ac12; tk asafoetida &ac12; tk só

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sós perec

Sós perec

Az az igazi, klasszikus, amiről az ember perverz örömmel eszegeti le a sódarabokat. Hozzávalók: 1 kg finomliszt 5 dl tej 5 dkg élesztő 2 ek. cukor 1 ek. só 1,5 dl olaj A só: 2 ek. só 3 ek. finomliszt és annyi víz, amivel sűrű, folyós masszát kapunk

Tuti menü