Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rétes - az örök képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Rétes - az örök - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Rétes - az örök
Keresés
Találatok száma - 7 db
Almás rétes (angol)

Almás rétes (angol)

A lap fő témája a rétes. Megtalálhatók mind a magyar konyha leghíresebbjei, mind a különböző töltelékű rétesek. Az oldalon Nem csak az almás rétes pontos receptje (töltelék és a rétes összeállítása), de a hozzávalók listája és aránya is olvasható. Említés esik továbbá a híres Toaster Strudel Breakfast Pastries-ről, valamint a sütéshez, főzéshez leginkább alkalmas almákról. Mindez angolul: All about the most famous dish of traditional Hungarian cuisine: the apple strudel. Varieties of the strudel, the recipe (ingredients, and procedure), toaster Strudel, and apple varieties for strudel.

Meggyes rétes

Meggyes rétes

Még mindig meggy. De lehetne cseresznye is. Imádom a rétest. Ez nekem egy nagy felfedezés, mármint az, hogy ez otthon milyen egyszerűen elkészíthető. Először zöldséges verziókat csináltam, később tértem rá az édesekre. Hozzávalók : Félkész rétes lap 1/2 kg meggy /kimagvazva/ 15 dkg zsemlemorzsa 5 dkg vaj 5 dkg barnacukor vaj/olaj keverék a kenéshez

Meggyes-mákos rétes

Meggyes-mákos rétes

Az úgy volt, hogy a piacon ott mosolygott rám... csodaszépen, mákosan, meggyesen, gusztusosan. Már a látványa is azonnal felidézte a Szlovák paradicsomban töltött napokat, és bevallom, vágytam az ízére. Hozzávalók: 1 csomag réteslap (8 réteg volt benne, ebből 4 rétes lett) 1 üveg meggybefőtt 25 dkg darált mák 2,5 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál barnacukor 3 evőkanál meggylekvár reszelt citromhéj olaj zsemlemorzsa tetejére ízlés szerint porcukor

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Tiroli rétes

Tiroli rétes

Ez a legkedveltebb sütemény, amelyet vajastésztából készítenek. A köztudatban az a hit járja, hogy a rétes a nemzeti konyhánk terméke, és még Tirolban is úgy tudják, hogy az eredeti recept a magyaroktól származik. A rétest valójában a 150 évig ideiglenesen hazánkban tartózkodó törökök honosították meg, akárcsak a töltött káposztát, a lángost, barack- és más gyümölcsfajtákat, dinnyéket, a termálfürdőket, az arab lovakat, a fölösleges locsogás felfüggesztését, az alkoholizálás megtiltását, és még sok hasznos és jó dolgot.

Túrós-mákos-meggyes rétes

Túrós-mákos-meggyes rétes

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, jól kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral, a citrom reszelt héjával meg a vaníliás cukorral. Ezután óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, valamint a rumban áztatott mazsolát. A mákos töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot meg a mézet, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. A réteslapokat hármasával tiszta konyharuhára terítjük, rétegenként beolajozzuk. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre rásimítjuk a túrótölteléket. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggybefőttel, majd a konyharuha segítségével a rétest feltekerjük...

Túrós-meggyes rétes

Túrós-meggyes rétes

Meggyet kaptam Editkétől, lefagyasztottat, saját termésűt. Tehát sürgősen tennem kellett valamit, amitől a meggy valami finom, nem hétköznapi, gasztronómiai élménnyé alakul át. Hozzávalók, ahogyan készítettem: 2 csomag (12db) réteslap &rac12; kg túró &rac12; kg meggy 4 evőkanál cukor( ez lehet több, mert nem lett édes) 1 citrom lereszelt héja, félnek a leve 2 tojás sárgája 2 evőkanál búzadara csipet só &rac12; pohár tejfel olaj kekszmorzsa

Vöröskáposztás rétes körtével, borókabogyóval

Vöröskáposztás rétes körtével, borókabogyóval

Kényelmes volt vendégségre, a káposztát reggel megcsináltam, a rétest magát pedig csak tálalás előtt, frissen sütöttem, hogy finom, ropogós legyen. Iszonyú mutatós volt így csigaformában sütve, de azért persze sokkal praktikusabb hagyományosan, azt hiszem, legközelebb úgy fogom. Hozzávalók (4 személyre) 1/2 kg vöröskáposzta, legyalulva 1 közepes hagyma, vékonyra szeletelve 1 körte, felkockázva 5 dkg cukor 5 szem borókabogyó 1-2 ek citromlé olívaolaj, só, bors 2x3 réteslap, olvasztott vaj

Tuti menü