Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kuglóf - a klasszikus képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Kuglóf - a klasszikus - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Kuglóf - a klasszikus
Keresés
Találatok száma - 5 db
4 isteni, omlós kuglóf

4 isteni, omlós kuglóf

Ha igazán lenyűgöző süteményt szeretnél, válaszd a kuglófot. Illatos, szemet gyönyörködtető - és persze isteni. Az elkészítése sem nehéz...Diós kuglóf: A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét egy csipet sóval keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és folyamatosan adagold hozzá a gyümölcscukrot. A hab felét óvatosan keverd hozzá a tojásos krémhez, és forgasd bele a diót is. Végül mehet bele a mazsola is. A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon - nagyjából egy óra alatt megsül. Ha kész van, borítsd rácsra, várd meg, míg kihűl. Bécsi kuglóf, Csokis-mogyorós kuglóf, Tigriskuglóf

Joghurtos kuglóf

Joghurtos kuglóf

Ma közreadom a legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb kuglófom receptjét. Csak jókat mondhatok róla: nagyon finom, omlós-puha marad sokáig, és szinte bármi hozzátehető, így változtatható az ízvilága. Plusz el se lehet rontani, nem úgy mint a nemrég sütött mogyorókrémes kalácskoszorúm-ahol is nem a megérzésemre, hanem balga módon a receptre hagyatkoztam, így szépen meg is égett a tésztám..... :-( pedig tényleg régóta sütögetek... de erről ennyit. Hozzávalók: - 35 dkg finomliszt - 1 csomag sütőpor - 15 dkg margarin - 20 dkg kristálycukor - 1 citrom reszelt héja - 3 tojás - 2 és fél dl joghurt - ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb...

Kakaós kuglóf

Kakaós kuglóf

Kuglófot készítünk karácsonykor, húsvétkor, de számos más alkalomra is. Számtalan módon készíthető, de mindegyik változata dekoratív, ízletes, és méltán közkedvelt. Az alábbiakban leírt recept nagyon ízletes, bátran ajánlom bárkinek. Hozzávalók (1 darab 1 kg-os kuglófhozhoz) 500 g liszt 22 g élesztő 1 db tojássárga 10 g vaníliás cukor 80 g porcukor 60 g olvasztott vaj 280 ml langyos tej 20 g puha mazsola 10 g holland kakaópor csipet só

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kókuszos répakuglóf - video

Kókuszos répakuglóf - video

A sárgarépa nem csak a húsleves egyik zöldsége. Próbáljátok ki a kókuszos kuglófot úgy, hogy a tésztájába sárgarépát reszeltek. Na, most nézzetek egy nagyot, mozi van! Video! Ha szívesen feldobnád a szokásos ünnepi menüt valami egészen különlegessel, akkor láss neki! Attól nem kell félned, hogy amikor két kemény óra munkája töpped össze ehetetlen masszává egy pillanat alatt, ahogy kiveszed a sütőből életed első, és egyben utolsó kuglófját. Most megmutatom, hogyan kell különlegesen finom és egyszerű kuglófot készíteni, répából és kókuszból.

Túrós kuglóf

Túrós kuglóf

A kuglófról nekünk a polgári Biedermeier időszak jutott eszünkbe, és az, milyen régen ettünk. Ízbolygó receptje alapján mi is kipróbáljuk kevert tésztából. A kuglóf szavunk a német Gugelhupf szóból ered, mint ahogy a receptek is onnan vándoroltak Magyarországra. Már a 17. századból maradtak fent kuglóf receptek, azonban a sikerszériája a Biedermeier idején bontakozott ki igazán a polgári réteg körében. Sok-sok vaj, mazsola, mandula, dió került bele, a tetejét pedig porcukorral szórták meg, vagy finom csokival vonták be. A tésztája lehet kelt vagy kevert.

Tuti menü