Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Krémes sütemények receptjei képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Krémes sütemények receptjei - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Krémes sütemények receptjei
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Ruszwurm krémes

A Ruszwurm krémes

A klasszikus magyar krémes sütemény, amelyet egyszerűen csak "krémes"-nek hívnak, olyan főzött vaníliás tojáskrém, amelyet a főzés végén tojásfehérjéjével kevernek. A Ruszwurm krémest azonban nem tojásfehérjével, hanem felvert tejszínnel lazítják, természetesen hideg állapotban. A tojáskrém is töményebb, mint a klasszikus krémesé.

Diós krémes sütemény recept

Diós krémes sütemény recept

Vettem egy Csábító sütemények című szakácskönyvet. Ebből készült ez a sütemény. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk...

Egyszerű cukrászremek Valentin-napra

Egyszerű cukrászremek Valentin-napra

Szerezz örömet édesszájú párodnak szívből jövő krémes-habos ajándékkal! 1. A tésztához szitáljuk munkalapra a cukorral elvegyített lisztet. Gyúrjuk simára a vajjal, a tojássárgájákkal és a vaníliás cukorral, majd pihentessük a hűtőben kb. 30 percig. Osszuk 20 darabra, béleljünk ki velük kis fémformákat, és szurkáljuk meg a tészta alját villával. Tegyük a formákat tepsibe, süssük a kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, majd rövid hűtés után óvatosan szedjük ki a formákból. 2. A krémhez tegyük lábosba a felbontatlan sűrített tejet, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük legalább 2 órán át. Közben pótoljuk a vizet. Szedjük ki a dobozt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd bontsuk fel. Keverjük simára a karamellizálódott sűrített tejet a feldarabolt puha vajjal, töltsük habzsákba, és nyomjuk a kosárkákba. Állítsuk őket a hűtőbe, amíg a krém megdermed.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius Borház és a Fitomark Tokaji Borház, valamint a szekszárdi Twickel Szőlőbirtok egy-egy bora a legjobbaknak járó Quadris-díjakat - derült ki a díjkiosztó ünnepségen Siófokon szerdán. Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az idei borversenyre 226 fehérbort, 106...
Átadásra kerültek az első VinCE Awards Díjak
Átadásra kerültek az első VinCE Awards... Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló...
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön...
Grízes mézes krémes - sütemény

Grízes mézes krémes - sütemény

Grízes mézes krémes - A darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot megkenem ribizli lekvárral. 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel...

Házi francia krémes

Házi francia krémes

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be! Hozzávalók (kb 2020 darabhoz) A tésztához: 250 g liszt 150 g vaj 1 db tojás 1 evőkanál ecet 100 ml tejföl csipet só A vaníliás krémhez: 10 dl tej 4 db tojás 250 g cukor 24 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje 130 g liszt A habhoz: 500 ml tejszín A mázhoz: 1 g instant kávé 200 g cukor 70 g vaj 4-5 evőkanál tej

Tuti menü