Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Krémes sütemények receptjei képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Krémes sütemények receptjei - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Krémes sütemények receptjei
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Ruszwurm krémes

A Ruszwurm krémes

A klasszikus magyar krémes sütemény, amelyet egyszerűen csak "krémes"-nek hívnak, olyan főzött vaníliás tojáskrém, amelyet a főzés végén tojásfehérjéjével kevernek. A Ruszwurm krémest azonban nem tojásfehérjével, hanem felvert tejszínnel lazítják, természetesen hideg állapotban. A tojáskrém is töményebb, mint a klasszikus krémesé.

Diós krémes sütemény recept

Diós krémes sütemény recept

Vettem egy Csábító sütemények című szakácskönyvet. Ebből készült ez a sütemény. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk...

Egyszerű cukrászremek Valentin-napra

Egyszerű cukrászremek Valentin-napra

Szerezz örömet édesszájú párodnak szívből jövő krémes-habos ajándékkal! 1. A tésztához szitáljuk munkalapra a cukorral elvegyített lisztet. Gyúrjuk simára a vajjal, a tojássárgájákkal és a vaníliás cukorral, majd pihentessük a hűtőben kb. 30 percig. Osszuk 20 darabra, béleljünk ki velük kis fémformákat, és szurkáljuk meg a tészta alját villával. Tegyük a formákat tepsibe, süssük a kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, majd rövid hűtés után óvatosan szedjük ki a formákból. 2. A krémhez tegyük lábosba a felbontatlan sűrített tejet, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük legalább 2 órán át. Közben pótoljuk a vizet. Szedjük ki a dobozt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd bontsuk fel. Keverjük simára a karamellizálódott sűrített tejet a feldarabolt puha vajjal, töltsük habzsákba, és nyomjuk a kosárkákba. Állítsuk őket a hűtőbe, amíg a krém megdermed.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Grízes mézes krémes - sütemény

Grízes mézes krémes - sütemény

Grízes mézes krémes - A darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot megkenem ribizli lekvárral. 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel...

Házi francia krémes

Házi francia krémes

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be! Hozzávalók (kb 2020 darabhoz) A tésztához: 250 g liszt 150 g vaj 1 db tojás 1 evőkanál ecet 100 ml tejföl csipet só A vaníliás krémhez: 10 dl tej 4 db tojás 250 g cukor 24 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje 130 g liszt A habhoz: 500 ml tejszín A mázhoz: 1 g instant kávé 200 g cukor 70 g vaj 4-5 evőkanál tej

Nápolyi krémes sütemény

Nápolyi krémes sütemény

A tejet felforralom egy kis darab citromhéjjal, hozzáadom a búzacsírát, s addig főzöm, amíg a tejet beszívja. Leveszem a tűzről, kiveszem a citromhéjat s megvárom a kihűl. A túrót a porcukorral krémszerűvé dolgozom, hozzáadom a három tojás sárgáját, fél kiskanál fahéjat, fél citrom reszelt héját, a kandírozott cédrus darabokat, a megfőtt búzacsírát, legvégül pedig két tojás fehérjéből készült habot...

Tuti menü