Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Krémes sütemények receptjei képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Krémes sütemények receptjei - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Krémes sütemények receptjei
Keresés
Találatok száma - 5 db
Diós krémes sütemény recept

Diós krémes sütemény recept

Vettem egy Csábító sütemények című szakácskönyvet. Ebből készült ez a sütemény. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk...

Egyszerű cukrászremek Valentin-napra

Egyszerű cukrászremek Valentin-napra

Szerezz örömet édesszájú párodnak szívből jövő krémes-habos ajándékkal! 1. A tésztához szitáljuk munkalapra a cukorral elvegyített lisztet. Gyúrjuk simára a vajjal, a tojássárgájákkal és a vaníliás cukorral, majd pihentessük a hűtőben kb. 30 percig. Osszuk 20 darabra, béleljünk ki velük kis fémformákat, és szurkáljuk meg a tészta alját villával. Tegyük a formákat tepsibe, süssük a kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, majd rövid hűtés után óvatosan szedjük ki a formákból. 2. A krémhez tegyük lábosba a felbontatlan sűrített tejet, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük legalább 2 órán át. Közben pótoljuk a vizet. Szedjük ki a dobozt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd bontsuk fel. Keverjük simára a karamellizálódott sűrített tejet a feldarabolt puha vajjal, töltsük habzsákba, és nyomjuk a kosárkákba. Állítsuk őket a hűtőbe, amíg a krém megdermed.

Grízes mézes krémes - sütemény

Grízes mézes krémes - sütemény

Grízes mézes krémes - A darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni. A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával. Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem. Ráhelyezem a 2. lapot megkenem ribizli lekvárral. 3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Házi francia krémes

Házi francia krémes

Sokan úgy gondolhatják, hogy nehéz ennek az ismert süteménynek az elkészítése a saját otthonunkban, nos ebben tévednek! Itt a bizonyíték. Én is először készítettem, és csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom, ízletes sütemény lett a végeredmény! Kiválóan alkalmas arra, hogy a család tagjaitól elismerő pillantásokat zsebeljünk be! Hozzávalók (kb 2020 darabhoz) A tésztához: 250 g liszt 150 g vaj 1 db tojás 1 evőkanál ecet 100 ml tejföl csipet só A vaníliás krémhez: 10 dl tej 4 db tojás 250 g cukor 24 g bourbon vaníliás cukor, vagy 11 vaníliarúd kikapart belseje 130 g liszt A habhoz: 500 ml tejszín A mázhoz: 1 g instant kávé 200 g cukor 70 g vaj 4-5 evőkanál tej

Nápolyi krémes sütemény

Nápolyi krémes sütemény

A tejet felforralom egy kis darab citromhéjjal, hozzáadom a búzacsírát, s addig főzöm, amíg a tejet beszívja. Leveszem a tűzről, kiveszem a citromhéjat s megvárom a kihűl. A túrót a porcukorral krémszerűvé dolgozom, hozzáadom a három tojás sárgáját, fél kiskanál fahéjat, fél citrom reszelt héját, a kandírozott cédrus darabokat, a megfőtt búzacsírát, legvégül pedig két tojás fehérjéből készült habot...

Tuti menü