A nyári sütögetések tökéletes lezárása lehet egy friss gyümölcsökből készített édes, mégis pikáns sütemény. Ripsz-ropsz kész vagy velük. A bögrés sütikben az a jó, hogy percek alatt készen vannak. Összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Nem kell órákig bajlódni velük, de ez a végeredményen semmit nem ront. Ugyanolyan finomak, mint akármelyik cukrászcsoda, ha nem még jobbak.
A lisztet tálba szitáljuk. A csokit kis darabokra tördeljük, a diót durvára vágjuk. A csokit és a kis darabokra vágott Ramát vízgőz felett megolvasztjuk, sima krémmé keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, majd lassanként, kevergetve a csokimasszát, a lisztet, és a diót...
Gyümölcs és sütemény egyben. Érdemes kipróbálni a receptet Mint említettem volt, mindig rabul ejt a lehetőség, hogy 30 fokban begyújtsam a sütőt, és mosolyogva nyugtázom, hogy vannak dolgok, amikben sosem csalódom: tegnap este is muszáj volt sütnöm valamit. Most éppen cseresznyés clafoutis-t, mert olyan szép volt a cseresznye a piacon.
Ismét egy banános süti, szemre olyan, mint az előző, csak ebben nem a datolya, hanem minden banán méltó párja, az étcsoki domborít. Tettem bele egy csipet őrölt fahéjat is, az csokis sütin még nem rontott szerintem, így lett kerek az egész. Ezzel sikerült is az eredeti receptet dekonstruálnom, de én csak jót akartam.
Ebben a receptben egy sütemény kedvéért találkoznak. Egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény és télvégi kényeztetés a családnak...Elkészítése: A tojásokat keverd habosra a puha vajjal, a tejföllel és a narancs lereszelt héjával. Reszeld le az almát és add hozzájuk azt is. A sütőport, a cukrot, a sót, a lisztet és a mákot külön keverd el, majd dolgozd össze a kettőt. Öntsd kivajazott sütőformába vagy muffinformákba és kb. 20 perc alatt 180 fokos sütőben süsd meg...
Ez nem egy szokásos palacsinta. Valódi nyalánkság francia palacsintatésztából. Hogy ez mit is jelent pontosan: kattintson és nézze meg! A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor nagyobb részével kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, a sót, majd a lisztet. A felvert fehérjehabbal lazítjuk. Kevés zsiradékon megsütjük a palacsintákat, vastagabbra, mint a hagyományos társát.