Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sütemény receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Sütemény receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 125 db
4 hipergyors nyári bögrés süti

4 hipergyors nyári bögrés süti

A nyári sütögetések tökéletes lezárása lehet egy friss gyümölcsökből készített édes, mégis pikáns sütemény. Ripsz-ropsz kész vagy velük. A bögrés sütikben az a jó, hogy percek alatt készen vannak. Összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Nem kell órákig bajlódni velük, de ez a végeredményen semmit nem ront. Ugyanolyan finomak, mint akármelyik cukrászcsoda, ha nem még jobbak.

4 isteni, omlós kuglóf

4 isteni, omlós kuglóf

Ha igazán lenyűgöző süteményt szeretnél, válaszd a kuglófot. Illatos, szemet gyönyörködtető - és persze isteni. Az elkészítése sem nehéz...Diós kuglóf: A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét egy csipet sóval keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és folyamatosan adagold hozzá a gyümölcscukrot. A hab felét óvatosan keverd hozzá a tojásos krémhez, és forgasd bele a diót is. Végül mehet bele a mazsola is. A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon - nagyjából egy óra alatt megsül. Ha kész van, borítsd rácsra, várd meg, míg kihűl. Bécsi kuglóf, Csokis-mogyorós kuglóf, Tigriskuglóf

6 trükk, amivel becsapnak a cukrászdában

6 trükk, amivel becsapnak a cukrászdában

Jogi értelemben nem átverés, te viszont ne csapd be magad! A cukrászdában sem azt kapod, amit látsz. Jaj, de jó a habos sütemény - feltéve, hogy a hab habból, a sütemény pedig süteményből van. Hogy mit jelent ez? Sok cukrászda kínálatában ma már a legalapvetőbb hozzávalók sem eredetiek, és a hangzatos fantázianevek mögött ipari mennyiségben előállított pótlékok állnak.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
A legfinomabb sós muffin

A legfinomabb sós muffin

A muffin a világ legegyszerűbb és egyben a legváltozatosabban kombinálható süteménye. Próbáld ki sósan is! A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Keverd össze a nedves hozzávalókat - a túrót, a tojást, a tejet, a felolvasztott margarint és az apróra vágott sóskát. A száraz hozzávalókat- a lisztet, a sütőport és a sót - szintén öntsd egybe...

A Ruszwurm krémes

A Ruszwurm krémes

A klasszikus magyar krémes sütemény, amelyet egyszerűen csak "krémes"-nek hívnak, olyan főzött vaníliás tojáskrém, amelyet a főzés végén tojásfehérjéjével kevernek. A Ruszwurm krémest azonban nem tojásfehérjével, hanem felvert tejszínnel lazítják, természetesen hideg állapotban. A tojáskrém is töményebb, mint a klasszikus krémesé.

A tökéletes gesztenyepüré

A tökéletes gesztenyepüré

A gesztenyepüré, jókora tejszínhab dombocskákkal, sokunknak ellenállhatatlan csemege. Nem csoda, hogy bekerült az ország kedvenc édességeinek tízes toplistájába is. Bizonyára dobogós is lehetne, ha mindenhol valóban szelídgesztenyéből készülne. Igaz, így egy kicsit időigényes, de legalább otthon ne sajnáljuk magunktól az igazit. Bár a legtöbben a gesztenyepürét jellegzetes magyar desszertnek véljük, sajnos nem először kell beletörődnünk, hogy valójában egy francia eredetű finomságért rajongunk töretlenül. A franciák persze nem elégedtek meg azzal, hogy egyszerűen csak gesztenyepürének hívják a szelídgesztenyéből készült édességet, hanem az elegáns Mont Blanc névvel ruházták fel. Így a gesztenyepüré, a tetején emelkedő, látványnak sem utolsó tejszínhab hegyekre utaló névvel indult világkörüli hódító útjára. Az édességről már egy 15. századi olasz szakácskönyvben is említést találunk, sőt maga a híres méregkeverő, Lucrecia Borgia is rajongott érte. Idehaza is már több száz éve ismerik, a 19. században lett népszerű, de igazi karrierje csak a II. világháború után kezdődött...

A vajastészta - sütemény

A vajastészta - sütemény

A Ruszwurm Cukrászda stigmái vendégeink és a legendák szerint: a vajastészta, a vaníliás krém és a biedermeier enteriőr. Megkérdeztük a cukrásztól, hogy ugyan mondja már meg, mi kell ahhoz, hogy a vajastészta ilyen lemezes, omlós, a szájban olvadó legyen. A mester csak annyit mondott: vaj. Készségesen elmondta azonban még a vajhoz tartozó összetevőket is, azaz a receptet...Hogy még is mi a titka a Ruszwurmos vajastésztának? Bevallották, hogy nem tudják. A Ruszwurmos cukrászok sokszor meghívásra elmentek vajastésztát készíteni tapasztalatcsere okán. Soha, sehol nem sikerült reprodukálni az eredetit. Azt mondja egy idős házaspár törzsvendégünk, hogy az ódon falakban van a titok, vagy talán az is lehet, hogy a cukrászat védőszellem jókedvében itt vert tanyát, talán még a múlt században.

A XXI. század süteményei a pesti Belvárosban

A XXI. század süteményei a pesti Belvárosban

Mandulalisztes narancspiskóta, narancsos sajtkrémmel és likőrrel, csokoládé és narancshabbal, mandarin bevonattal - íme a legújabb cukrászati divat szerint készült egyik új sütemény, amely - több hasonlóan modern kompozícióval együtt - csütörtöktől felkerült az egyik népszerű pesti kávéház étlapjára.

Adventi sütemények

Adventi sütemények

Az adventi időszakban már lelkileg is készülünk a karácsonyra, csinosítjuk lakásunkat, ajándékokat veszünk vagy készítünk, és nem utolsó sorban adventhez kapcsolódó süteményeket sütünk. Íme néhány recept, a gondola szubjektív válogatásában.

Hirdetés
Almás pite grilázzsal - sütemény

Almás pite grilázzsal - sütemény

Hozzávalók (-): 40 dkg liszt 10 dkg cukor 1 tojás 10 dkg vaj vagy sütőmargarin 2,5 dl tejszín 1 csomag vanília ízű pudingpor 6 dkg cukor A grillázshoz: 10 dkg hosszúkásra vágott mandula 10 dkg cukor

Almás rétes (angol)

Almás rétes (angol)

A lap fő témája a rétes. Megtalálhatók mind a magyar konyha leghíresebbjei, mind a különböző töltelékű rétesek. Az oldalon Nem csak az almás rétes pontos receptje (töltelék és a rétes összeállítása), de a hozzávalók listája és aránya is olvasható. Említés esik továbbá a híres Toaster Strudel Breakfast Pastries-ről, valamint a sütéshez, főzéshez leginkább alkalmas almákról. Mindez angolul: All about the most famous dish of traditional Hungarian cuisine: the apple strudel. Varieties of the strudel, the recipe (ingredients, and procedure), toaster Strudel, and apple varieties for strudel.

Ánizsos kalács

Ánizsos kalács

Hozzávalók: 10 dkg olvasztott Rama Sütőmargarin 1 evőkanál tejföl 4-5 dl tej reszelt citromhéj 1 evőkanál rum kevés őrölt ánizs 8 db tojássárgája 10 dkg kristálycukor 1 evőkanál kristálycukor 0,5 dl tej 4 dkg élesztő 50 dkg liszt

Aranygaluska

Aranygaluska

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 4 dkg Rama margarin 4 dkg porcukor 2 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom héja 2 dkg élesztő 1-1,5 dl tej A szóráshoz: 10 dkg dió 8 dkg porcukor 5 dkg margarin

Az igazi bejgli - sütemény

Az igazi bejgli - sütemény

A bejglitől illik félni. Misztikus ködbe révedő, ősi sütemény, amit csak a család nagy öregjei képesek esztétikus és ehető formában megalkotni. Pedig annyira nem is bonyolult. Egy jól bevált házi recept, ami tartalmazza a teljes munkafolyamatot (és nem csak hevenyészve adja meg a hozzávalókat ) tökéletes támpont a karácsonyi desszert elkészítéséhez. Mert szép és jó a sokszínű, modern és sztárszakácsok által kreált édességek özöne, de a karácsonyhoz azért a beigli dukál. És ne már az anyós csinálja!

Az utolérhetetlen Bounty torta titkos receptje

Az utolérhetetlen Bounty torta titkos receptje

Aki szereti a Bounty csokit, ezt a tortát is szeretni fogja, amely isteni csokikrémmel készül. Ráadásul szemtelenül egyszerű megsütni...A tojásokat szét kell választani. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá kell verni. Majd kanalanként beletenni a kristálycukrot. A végeredmény kemény fényes hab, amibe óvatosan bele kell keverni a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Alaposan kivajazott tortaformában addig kell sütni, amíg a teteje picit megpirul. (Ha túl sokáig sütjük, akkor kiszárad, pedig ez a tészta akkor jó, ha kicsit ragacsos.) A tésztát teljesen ki kell hűteni, ha minden csillag úgy akarja, akkor a tészta elválik a forma oldalától...

Banános pite - sütemény

Banános pite - sütemény

A recepteket gyűjtöm, gyűjtöm, gyűjtögetem, - és időnként sütögetek is belőlük! Sok-sok éves gyűjtőmunkám eredményét teszem közre, egymásnak adogatott, újságokból, receptes könyvekből kiírt, és az internetes oldalakról kimásolt recepteket. Hozzávalók: 3 db banán 7 dkg porcukor 7 dkg vaj 2 tojás 1 csomag sütőpor 1 dl tej 20 dkg liszt 1/2 citrom leve 5 dkg apróra vagdalt mandula kevéske só

Baracklekváros almás lepény

Baracklekváros almás lepény

Hozzávalók: 500 g finomliszt, 10 g só, 25 g BUDAFOK élesztő, 50 g margarin, 50 g cukor, 1 egész tojás, 250 g langyos tej, 150 g baracklekvár, 50 g hámozott, szeletelt mandula, 1 citrom reszelt héja.

Tuti menü