Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Sütemény receptek fórumon
részletek »

Sütemény receptek fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Sütemény receptek fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Sütemény receptek fórum
Keresett kifejezés
Keresés
pikk2014.01.09. 08:39 | Válaszolok | #67286
pikk

Szervusztok
Tegnap darálós süteményt készítettem. A receptben leírt mennyiségeket betartottam sütési idő k.b. 15 perc.
Ma reggel megnéztem a sütit ....... NAGYON KEMÉNY.
Mit és hol ronthattam el??

Mara2010.01.06. 16:54 | Válaszolok | #12264
Mara

Mozart golyó desszert készítése

Gyorsan elkészíthető apró golyó desszertet csinálunk, az a neve, hogy Mozart golyó.
Bárki elkészítheti otthon könnyedén. Sütemény

Sütés nélkül2009.10.18. 10:41 | Válaszolok | #11509
Sütés nélkül

Tegnap remekeltem - a család szerint:

Mi kell hozzá?

6 dl tej
kb. 20 drb babapiskóta
2 adag feketekávé
kb. 5 dkg mazsola
némi - akár édesített - kakaópor szórásnak

A feketekávét felöntöm kb. 1 dl tejjel, abba megforgatom mindkét oldalát a babapiskótáknak egyenként. Ezt egy tálra/tálcára - lehet műanyag is, csak magasított legyen - lefektetem. A megmaradó hideg fél liter tejjel készítek hideg pudingot - lehet vaníliás vagy csokis - ízlés szerint. A még hideg folyékony pudingot - géppel elkészítem, felverem, habosítom - ennek a felét szépen ráöntöm a tetejére, eligazítom egyenletesre. A tejbe áztatott mazsolát leszűröm, behintem vele a tetejét s ezután ráöntöm a maradék hideg pudingot. Szépen egyenletesen elosztom és ráhintem a kakaóport. Már is is gusztosos és gyönyörűen néz ki, azonban kb. fél órát a hűtőszekrénybe teszem.
Mascarpoten?Tiram isu? Vetekszik vele, és sokkal olcsóbb, és nem macerás. Egyetlen egy probléma adódott vele - kevés, egyszerúen kevés. Vigyázz vele, mert igazi desszert, édesség. Persze nem mindegy, mihez ajánlod. A fantázidára bízom.
Egészségedre..... .....Egyszerű, olcsó és gyors édesség, desszert.........Akár most is megcsinálhatod.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Tuti Süti2009.06.25. 21:25 | Válaszolok | #10765
Tuti Süti

Sziasztok!

Megosztom veletek a kedvenc süti-sütemény receptemet, ami olcsó, könnyű megcsinálni, hamar készen van és nem utolsó sorban nagyon finom.

Most minden friss gyűmölcsből lehet variálni.

Lepény - kevert - tészta

Hozzávalók: 6 egész tojás, 6 dkg vaj/margarin, 20 dkg cukor - én 16 dkg-ot szoktam bele tenni, ez függ a gyümölcs cukortartalmától is -, 12 dkg nagyon finomra őrölt morzsa - ezt kávédarálóval is meg tudod csinálni, fél citrom héja. Az eredeti recept Horváth Ilona Szakácskönyvéből van.

A tojássárgákat a vajjal és a cukor felével habosra keverjük, a habot jó keményre felverjük - tipp: tegyél bele pár csepp ecetet, tuti kemény hab lesz belőle -, hozzáadjuk a cukor másik felét, azzal is simára verjük. A morzsát és a habot felváltva adjuk a tojássárgákhoz, végül a megmaradt habbal az egészet könnyedén elkeverjük. Kizsírozott tepsibe öntjük és a levétől lecsurgatott idény gyümölcsöt - télen a befőttet - a tetejére rakjuk, kissé benyomkodjuk. Előre melegített sütőben kb. 18 percig sütjük. Ha kész, vedd ki és várj egy pár percet, majd vágd kockákra, ha akarod cukrozd meg és melegen tálald.
Én jobban szeretem, ha már kihült.
Tipp: az idénygyümölcsből fél kilót számolj, a befőttből egy üveggel. No persze, a magvast gyümit magozd ki, mert kellemetlen tud lenni, ha ráharap az ember.

Ez a kevert tészta nagyon sokféleképpen variálható: szinte minden gyümölcs belevaló. Én néha a tésztájába a keveréskor szoktam finom cukrozott kakaót tenni, így változatosabbá teheted. Télen van úgy, hogy áztatott mazsolát teszek bele csak és a tetejét meghintem kókuszreszelékkel, vagy leöntöm csokimasszával, vagy mind a kettő.
Szóval végtelen a variáció.
Kezdő sütögetőknek is ajánlom.

tlap.hu2009.06.15. 08:23 | Válaszolok | #10645
tlap.hu

Üdvözlünk a(z) sutemeny.tlap.hu fórumán!

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü