Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fánk és kelt tészták képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Fánk és kelt tészták - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Fánk és kelt tészták
Keresés
Találatok száma - 9 db
Aranygaluska

Aranygaluska

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 4 dkg Rama margarin 4 dkg porcukor 2 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom héja 2 dkg élesztő 1-1,5 dl tej A szóráshoz: 10 dkg dió 8 dkg porcukor 5 dkg margarin

Baracklekváros almás lepény

Baracklekváros almás lepény

Hozzávalók: 500 g finomliszt, 10 g só, 25 g BUDAFOK élesztő, 50 g margarin, 50 g cukor, 1 egész tojás, 250 g langyos tej, 150 g baracklekvár, 50 g hámozott, szeletelt mandula, 1 citrom reszelt héja.

Egyszerű farsangi fánk

Egyszerű farsangi fánk

Farsang nincs farsangi fánk nélkül. Csak ne lenne olyan problémás, és ráadásul még a büdös olajban sütés! Továbbá semmi garancia arra, hogy szépen kisül a fánk. Nos, aki olyan viszonylag egyszerű és problémamentes farsangi lekváros és csokoládés fánk receptet keres, ahol az olajban történő sütés és az ezzel járó bonyodalom kiküszöbölhető, most figyeljen.. Hozzávalók: 1 dl tej 4,2 dkg élesztő 40 dkg liszt 1 tojás 3 tojássárgája 3 g só 5 dkg kristálycukor 1 cs vaníliacukor 1/2 (bio) citrom reszelt héja 2 ek rum 10 dkg puha vaj 1 tojásfehérje lekvár és/vagy nutella liszt a nyújtáshoz

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Fánkparádé - ízlés szerint sósan, szalagosan

Fánkparádé - ízlés szerint sósan, szalagosan

A farsangi időszak kihagyhatatlan édessége, de természetesen egész évben ellenállhatatlan. Figyelem: a szalagos fánkon túl is van élet, így egyszerűbb, gyorsan elkészíthető, sőt, sós fánkrecepteket is ajánlunk.

Farsangi fánk

Farsangi fánk

Megkezdődött a farsang, a nagy téli mulatságok és sütés-főzések ideje. Ilyenkor szokás farsangi fánkot készíteni, amely a kelt tészták királya. A cikkben olyan recept található, amely egy régi Nők lapjából, F. Nagy Angéla receptjéből készült kis átalakítással. A tésztakészítés és a sütés is gyakorlato igényel. Ha minden rendben van, szép, szalagos fánkok kerülnek a tányérokra. Házi készítésű baracklekvárral a legjobb, de más lekvárok is jó kiegészítői lehetnek ennek a valóban finom süteménynek.

Kefires lángos

Kefires lángos

A tésztát dagasszuk be a sütés előtt minimum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük. Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva egy tálban, a hűtőben kelesztjük. 3 óra múlva vagy másnap: A sütéshez egy mély teflonedénybe kb. 0, 5 liter olajat öntünk és felhevítjük.

Lekváros bukta

Lekváros bukta

2 dkg BUDAFOK élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha jól megkelt, hozzáöntjük a melegen tartott 0,5 kg liszthez. Beleteszünk még 1 tojássárgáját, 6 dkg felolvasztott vajat, 3 evőkanál porcukrot, pici sót és annyi tejet, hogy kalácskeménységű tésztát kapjunk. Kézzel nagyon alaposan kidolgozzuk, majd lisztezés után meleg helyen letakarva kelesztjük. Ha megkelt, félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, késsel négyszögeket vágunk és minden négyszögre ízlés szerint (bőven!) lekvárt teszünk...

Túrós táska

Túrós táska

A lisztet az élesztővel, sóval összekavarjuk, majd beledörzsöljük a margarint, 2 tojás sárgájával 8 dkg cukorral, tejjel összegyúrjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb. fél cm vékonyságúra nyújtjuk. Kockára vágjuk, beletesszük a porcukorral, 3 tojás sárgájával, reszelt citrom héjjával (citromlével) ízesített túrót és a csücsköket átlósan összefogjuk. A tetejét tojássárgával, fehérjével (én a maradék fehérjét használom) megkenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hogy összeérjen és kb. 10 percet állni hagyjuk. Az összeérő részeket zsírral megkenjük. Középmeleg sütőben (160 fok) készre sütjük. Hozzávalókat ld. a weboldalon

Válj konyhatündérré - kelt tésztás klasszikusokkal!

Válj konyhatündérré - kelt tésztás klasszikusokkal!

Vannak olyan receptek, amelyekkel mindig sikert arathatsz, mert ezek a finomságok olyan klasszikusoknak számítanak, mint az olaszoknak a pizza, vagy az amerikaiaknak a hamburger. Most összeszedtük neked a magyar konyha alapvető kelt tésztás édességeit, úgyhogy dagasztásra fel! Kakaós tekercs - Lekváros bukta - Lángos -

Tuti menü