Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cukrászat képes leírás - Sütemény receptek.tlap.hu
részletek »

Cukrászat - Sütemény receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sutemeny.tlap.hu » Cukrászat
Keresés
Találatok száma - 10 db
6 trükk, amivel becsapnak a cukrászdában

6 trükk, amivel becsapnak a cukrászdában

Jogi értelemben nem átverés, te viszont ne csapd be magad! A cukrászdában sem azt kapod, amit látsz. Jaj, de jó a habos sütemény - feltéve, hogy a hab habból, a sütemény pedig süteményből van. Hogy mit jelent ez? Sok cukrászda kínálatában ma már a legalapvetőbb hozzávalók sem eredetiek, és a hangzatos fantázianevek mögött ipari mennyiségben előállított pótlékok állnak.

A XXI. század süteményei a pesti Belvárosban

A XXI. század süteményei a pesti Belvárosban

Mandulalisztes narancspiskóta, narancsos sajtkrémmel és likőrrel, csokoládé és narancshabbal, mandarin bevonattal - íme a legújabb cukrászati divat szerint készült egyik új sütemény, amely - több hasonlóan modern kompozícióval együtt - csütörtöktől felkerült az egyik népszerű pesti kávéház étlapjára.

Cukrász kellékek és sütőformák

Cukrász kellékek és sütőformák

Cukrász kellékek webáruháza, nálunk mindent megtalálsz, ami egy torta készítéséhez szükséges, eszközök, kiszúrók, formázók, sodrófák, ételszínezékek, színes fondant masszák, dekorációs eszközök és dekorációs alapanyagok széles választéka. Süss akár egy cukrász, díszíts mint egy profi! Tortadekorációs alapanyagok, cukrász kellékek, dekorációs eszközök. Egy torta elkészítése és dekorálása prémium minőségű alapanyagokkal és eszközökkel igazi gyerekjáték. Nézz körül webáruházunkban és vásárolj kedvedre!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Cukrász tanfolyam - felnőttképzés, OKJ-s képzések, oktatás

Cukrász tanfolyam - felnőttképzés, OKJ-s képzések, oktatás

Cukrász tanfolyam Tanfolyam jellege: szakképesítő (OKJ 33 811 01 0000 00 00) A képzés célja: olyan szakember képzése, aki az élelmiszergyártás higiéniai alapkövetelményeinek betartása mellett a korszerű táplálkozáshoz mind jobban igazodó cukrászsüteményeket készít, figyelemmel azok ízbeli változatosságára, esztétikai megjelenítésére, a vásárlói, megrendelői igényekre. A képzés időtartama: várhatóan 12 hónap. A képzéshez szükséges végzettség: 10. évfolyam elvégzése (vagy 1999. augusztus 31-e előtt befejezett 8 általános). Tantárgyak: modulok: 0536-06 Cukrászati termékkészítés, 1424-06 Cukrászati előkészítés, 1425-06 Cukrászati termelési feladatok 1, 1426-06 Cukrászati termelési feladatok 2, 1427-06 Cukrászati adminisztrálás. Szakmai gyakorlat: 300 óra gyakorlat, saját szervezésben. A tanfolyam sikeres elvégzése után a hallgatók államilag elismert CUKRÁSZ szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak. Nemzetközi bizonyítvány ( EUROPASS ) igényelhető.

Cukrászvilágbajnokság Budapesen

Cukrászvilágbajnokság Budapesen

Művészi alkotás - dísztorta - fagylalt desszert - bonbon (praliné) - nemzeti specialitás - figurák. Ezek a 14. Junior Cukrász Világbajnokság versenyfeladatai. A jól csengő nevű Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetsége (UIPCG) kétévente rendez cukrász versenyt, a legutóbbi világbajnokság Lisszabonban volt. A szervezők most a budapesti ifjúsági gasztronómiai csúcsrendezvényre 10 ezer szakmai érdeklődőt, és ugyanennyi látogatót várnak.

Gesztenye desszertek szakértője: Prima Maroni

Gesztenye desszertek szakértője: Prima Maroni

Az egészséges gesztenye desszertetek Magyarországon legismertebb forgalmazója a Prima Maroni Kft. A cégünk csak kiváló magyar élelmiszereket forgalmaz (Gesztenye Marci, Geszti Eszti), melyeket minőségi magyar alapanyagok felhasználásával állít elő. Gesztenye desszertjeink receptjei az egészséges táplálkozás modern irányelveit követik. A cukrászatban szerzett negyed évszázados tapasztalatunkat, így tudtuk az egészséges táplálkozás szolgálatába állítani.

Marcipán Múzeum

Marcipán Múzeum

Marcipán Múzeum és Cukrászda Keszthelyen, a Festetics Kastély közvetlen közelében, a Kastély tornyával szemben lévő mellékutcában található.A szép épület első felét a családias hangulatu cukrászda foglaja el, ahol saját készítésű könnyű, tejszínes tortákat, házias süteményeket kínálunk vendégeinknek, de lehet itt kapni kávé-és fagylaltspecialitásokat, marcipán desszerteket,és figurákat, széles választékban.A cukrászda mögött van a Marcipán Múzeum, amely egy állandó cukrászati kiállítás, ahol 50 m2-en 20 vitrinben mintegy 100 marcipánból készített díszmunka található, amelyek itt készültek, főként a cégtulajdonos, Simonfai Jenő, és felesége, Ágnes művei.

Reformédességek

Reformédességek

Ki ne szeretne egészségesen táplálkozni, egészséges édességeket majszolgatni? Nagyon sokan imádjuk a különféle tortákat, süteményeket, azonban ma még kevés köztük az olyan ízletes finomság, amit lelkifurdalás nélkül megehetünk. A Reform Cukrászat olyan édességeket készít, amelyek tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készülnek, és nincs bennük semmilyen mesterséges aroma, színezék, tartósítószer.

Ruszwurm online

Ruszwurm online

Üdvözöljük a Ruszwurm Cukrászda Országban! Itt megtalálja a híres Tóth Illés féle cukrásztankönyvet teljes terjedelemben. Megjelent 1958-ban. Abudai várban, a Szentháromság utca 7. számú házban 1827-ben kezdte meg működését Schwabl Ferenc cukrász, és e helyen máig megszakítás nélkül működik egy nem annyira fényűző, mint inkább családias hangulatú, patinás cukrászda. Az alapító 3 év múlva meghalt, utóda az özvegyet feleségül vevő Richter Lénárt, aki előzőleg József nádornál volt udvari sütő. Richter idejében egy (állítólag Krautsiedler nevű) krisztinavárosi asztalosmester és Dunaiszky Lőrinc szobrász álmodták meg és alkották remekbe a máig fennmaradt berendezést, amely megkapóan sugározza a biedermeier hangulatot, azét a korét, amelyben az édességek élvezete a legjellemzőbb örömök közé tartozott.

Hirdetés
Torták, sütemények

Torták, sütemények

2003-ban hirtelen jött lehetőségként céget alapítottam és kibéreltem a tatabányai Vadgesztenye cukrászdát. Kezdetben egyedül dolgoztam, de évről-évre bővült a létszám, 2010-ben már tízen dolgoztunk a cégnél. Kiemelt szerepet kaptak időközben a gyerektorták, pályafutásunk alatt több ezerféle tortát készítettünk már. 2011-ben Bánhidán megnyitottuk a Roberto cukit. A tervezésnél fontos szempont volt, hogy szép, egyedi és látványos legyen, hogy a vendégeink betekinthessenek a műhelybe és megcsodálhassák a készülő sütiket és tortákat.

Tuti menü